Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'spitfire 1500 gearbox'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Forum Admin
    • Forum Announcements
    • Forum Help and Suggestions
  • Technical
    • Engine
    • Cooling System
    • Gearbox & Overdrive
    • Drivetrain & Rear Axle
    • Electrical System
    • Bodywork & Fittings
    • Chassis, Suspension & Steering
    • Braking System
    • Fuel System
    • General
    • Tools
    • Parts Wanted
    • Interchangeable Parts
  • Me and My Cars
    • I thought I'd introduce myself
    • My car's history
    • My Triumph Restoration Project
    • My NON-Triumph cars
  • Members Chat
    • Meetings
    • International
    • Club Events
    • Other Events
    • Lounge Bar
    • Stolen
    • Spotted
    • Out and About in my car
  • Downloads
    • 2021 Shop Catalogue
    • Technical Directory & Car Model Specs
  • Club Shop
    • Club Shop

Blogs

  • John Bonnett's Blog
  • Cookie's Blog
  • Kev Makin's Blog
  • andyblam's Blog
  • russ' Blog
  • Garry's Blog
  • DGC's Blog
  • JonseLucker's Blog
  • CJL1281's Blog
  • Robinson's Blog
  • Robinson's Blog
  • theestimator's Blog
  • buell's Blog
  • kasey's Blog
  • Stuart R's Blog
  • Nmuntzer's Blog
  • Brian witherington's Blog
  • Brian witherington's Blog
  • Brian witherington's Blog
  • 69mk3's Blog
  • Yakooza2's Blog
  • vitessesteve

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Cars Owned


TSSC Membership Number


Cars Owned

Found 1 result

  1. Today I drained the gearbox on my 1981 Spitfire 1500. It's a non-overdrive box. I bought the car to refresh (I hesitate to call it a restoration) after long term storage, so I have never driven it although the gears all seemed to select fine with the engine running. The magnetic drain plug looks horrendous and my immediate reaction is to take the box out for rebuild. However when I cleaned the plug on a clean paper towel there are no actual fragments, more like miniscule iron filings. Is this fairly normal for a 35000 mile gearbox ? I have no idea as I have only ever drained properly broken gearboxes before. It seems a shame to drag it out for rebuild if it's not neccessary or if it turns out the engine has to be pulled out too. What do you think ?
×
×
  • Create New...