Jump to content

2500 SU carbs problem


sulzerman
 Share

Recommended Posts

Hi all

Car has been very running well, but discovered leak on front carb jet, so have replaced.

Leak cured but now running very rough at low speed and tickover. 

I thought it would be a straight swap, as I have not changed any adjustments.

Anyone any ideas?

It is definitely the correct jet!

many thanks

 

 

Link to comment
Share on other sites

Can only suggest  the  new jet is not fully returning to sit up against its adjusting nut  

often a SU headache   can be the tube needs a 3 -4 mm cutting off as they seem too long and this 

hangs the jet up , have a quiet prod on the jet see if it pops back up fully 

there are few other reasons based on its just a jet swap 

you probable know i have a hate of anything SU and ive got two HS4s on my 2000 as well  

hey ho !  but apart from ridged floats they seem to be fine  (say that quietly you know they listen )

Pete

Link to comment
Share on other sites

Checked the choke and operation of jets, all normal.

So I fitted a replacement plastic pipe in original jet I used locktite to seal the pipe in the jet.

No leaks and now running normally, so Venturi of new jet must be different/wrong.

Thanks for your suggestions!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...