Jump to content

Vitesse Wiper Motor Connections


Darren Groves
 Share

Recommended Posts

Vitesse MK1 and I need to connect up the wiper motor. My Herald wiper motor has spade connectors numbered 1, 2 & E, even though it's the same motor this one has a pigtail of wires and connector, the wires from motor to connector are all faded so if they were colour coded they're not anymore (see pics).

 

Even with a wiring diagram it's not obvious how they connect, the 3 wires from the loom are Green (Live), Black & Green (to Earth via the switch) and Black (Earth). So is the connector standard on a Vitesse, if so does anyone know how the 3 wires connect?

 

Thanks

post-31-0-48414100-1461877118_thumb.jpg

post-31-0-85389900-1461877210_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Darren.

 

Have you tried to peel back some of the black outer casing to see if the wires further up have kept their colour ??

 

I will have a look at my wiper motor in the morning, but I'm 100% certain it will be the same as the Herald you mentioned.

 

Regards.

 

Richard.

Link to comment
Share on other sites

From what the diagrams show

There are a variety of colours across the range

 

but if the motor terminal is numbered in any way

13/60 BG to1 W to 2 earth unmarked

Vitesse BG to1 G to 2 earth unmarked

the BG is the line to the switch

G or W is the live feed

 

pete

Hi Pete,

 

No numbering on the motor or the terminal....

Link to comment
Share on other sites

Darren.

 

Not sure it will help much, but can take a photo of my wiper motor with the wires in-situ; let me know and will get that too you.

 

Regards.

 

Richard.

Link to comment
Share on other sites

Sorry Darren.

 

Same as your unit.

 

3x male spade terminals on the motor; but running 4x wires (one terminal has a double wire)

 

Regards.

 

Richard.

Link to comment
Share on other sites

Do a bench test

 

Cant go far wrong, check the earth is easy , with a simple battery and bulb rig,

 

the other two one is feed and one earths the sweep plate or parking

it will either run or .......spark ,

 

 

theres no kaboom involved

 

pete

 

Done a quick test today, not sure it really helped. One end of a test lamp to live, the other connected to each of the 3 wires on the motor, the bulb lit each time so it would appear they're all going to earth. There is no earth connections to the motor, so must be earthing through the body via the wiper rack tube.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...