Jump to content

Tr6 starting


Ziggy
 Share

Recommended Posts

1973 fuel injection. When starting it runs rough for about a min then seems ok after that. I have put fuel injection cleaner in, maybe that will help, but feeling the pulses on the pipes, all ok except number 5 which is weaker than the rest by a fair bit. Is this the injector at fault or something else?  I guess whatever it is is causing my problem.

Link to comment
Share on other sites

Ziggy

pull the injectors out when it is runnng and point into a jam jar to look at spray pattern

if one is dribble, point it upwards and tap repeatedly, or pull the end (Pintle?) gently, should clear any trapped air or specs of dirt.

but starting on 5 is common, will start on 4 as well, but 3 is pushing it, and can give fantastic flames as you set off and try to clear it in my experience.

But the backfires were impressive!

 

Link to comment
Share on other sites

Update on injector fault, I pulled number 5 out when engine not running, pulled the needle out a few times so the petrol trickled out and it seems to run much better now, nice strong pulse , nearly as good as the others, so lets hope thats sorted now for a while, and it started first time too!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...